Vážení zákazníci, rádi bychom Vás informovali, že naše prodejna bude v termínu od 19. do 21.8., z provozních důvodů uzavřena. Děkujeme za pochopení.

Chcete společně s námi tvořit tým? Máme tyto volné pozice, napište nám!

menu

Úvodní slovo – představení Flexibytu očima zakladatele firmy Iridium

představení Flexibytu očima zakladatele firmy Iridium

Úvodem tohoto článku bych se Vám rád představil a seznámil Vás s naší společností a zejména s našim programem pro malometrážní byty s názvem „Flexibyt – život naplno i v malém bytě.“

- Ing. Petr Výmola

Tisíce projektů, tisíce spokojených zákazníků: Naše cesta k úspěchu

 

Mé jméno je Ing. Petr Výmola a jsem zakladatel a ředitel společnosti Iridium, která na trhu působí již od roku 1992. Za dobu existence naší firmy a působení na trhu jsme si vytvořili širokou základnu spolehlivých dodavatelů, kteří nám pomáhají realizovat Vaše představy. A že je jich za ta léta slušná řádka! V roce 2022 naše společnost oslavila krásné třicetileté jubileum a za ta léta tvrdé dřiny musím říct, že máme za sebou již tisíce úspěšně realizovaných projektů a spokojených zákazníků, kteří se k nám i po letech rádi vracejí. Načerpali jsme od nich nejen hromadu pozitivních referencí a doporučení, ale hlavně velké množství cenných zkušeností, a tak dnes mohu říci, že zvládneme vyrobit téměř cokoliv.

 

Design na míru: Návrhy interiérů a atypický nábytek

 

Naše společnost se zabývá návrhy interiérů a výrobou atypického nábytku na míru. Do našeho portfolia spadá jak kancelářský nábytek vč. širokého sortimentu kancelářských židlí a doplňku, ale i kuchyňské linky, vestavěné skříně a všeobecně veškerý bytový nábytek, který jsme v nedávné době rozšířili právě i o sortiment sklopných postelí, o kterých dnes bude tento článek.

 

Odpověď na aktuální problémy: Malé byty v dnešní době

 

Původní myšlenka založení Flexibytu se v našich hlavách začala rýsovat již někdy kolem roku 2015. V tomto roce jsme i namontovali náš první kompletní byt v Brně na Vídeňské, který již obsahoval první verzi sklopné postele. Tehdy to však byl ještě projekt „v plenkách“ a sklopná postel tak byla jakýmsi funkčním prototypem, který jsme postupem času inovovali a odladili až do dnešní podoby. Málokdo by tehdy tušil, jak se stane problematika malých bytů v dnešní době aktuální. Při současných cenách za metr čtvereční obytné plochy a všeobecné nedostupnosti volného bydlení již stojí za uvážení, zda neinvestovat právě do vybavení menšího bytu a zvýšit tak jeho tržní cenu do budoucna, kdy se snad trh s nemovitostmi opět ustálí.

 

Maximální využití prostoru: Vize programu pro malé byty

 

Hlavní myšlenkou tohoto programu bylo maximální využití daného prostoru v malém bytě tak, aby disponoval velkým množstvím úložných prostor a zahrnoval vše potřebné pro každodenní život. Kompletně vybavit byt na takto omezeném prostoru je vždy výzva, ale nám se podařilo vytvořit nábytek na míru, který lze velmi jednoduše sklápět a zasouvat a efektivně tak zakomponovat vybavení kuchyňské linky, jídelny, obývacího pokoje vč. sedací soupravy, pracovny i ložnice na jednom místě. Naši zákazníci tak získají velkou plochu pro pohodlný život v malém bytě a zvýší tržní potenciál bytu pro jeho následné zhodnocení. Díky širokému spektru materiálů, ze kterých u nás mohou vybírat, získají také nadčasový a funkční design pro moderní život dle svých představ.

 

Od návrhu po realitu: Precizní proces výroby a montáže na míru

 

Pojďme si ale představit celý proces realizace, ať můžete lépe představit, jak to celé funguje. Na začátku celého procesu stojí spolupráce se zkušenými architekty, kteří nám pomáhají vytvořit návrh a vizualizace, které s Vámi budeme konzultovat a upravovat tak, aby co nejvíce odpovídaly Vašim představám. Ke každé zakázce přistupujeme s precizností a osobním přístupem. Naši zaměstnanci přijedou na prohlídku daných prostor a provedou přesné zaměření. To je nejdůležitější krok k tomu, aby vše dokonale sedělo. Výroba je zajištěna našimi zručnými stolaři přímo v Brně. Jsou schopni vyrobit na míru cokoli si budete přát. Používáme kvalitní materiály renomovaných výrobců, s možností výběru prémiového zboží s poskytovanou doživotní zárukou. Když je vše připraveno, přijedeme k Vám a naši montéři nábytek sestaví k Vaší spokojenosti.

 

IRA: Více než jen postel – Sklopná inovace s sedací soupravou a úložným prostorem

 

Co se týká sklopných postelí jako takových, naší hlavní vlajkovou lodí je naše sklopná postel IRA, která je doplněna o sedací soupravu s úložným prostorem. Sedací souprava tvoří nedílnou součást této postele a na malém prostoru tak efektivně vytváří 2v1, tedy každodenní spaní s relaxační částí obývacího pokoje. Samotnou postel pak tvoří korpus z laminované dřevotřísky (LTD) a pružinový sklopný mechanismus. Standardní rozměry lůžka jsou 160×200 a 180×200 cm, ale jsme schopní na přání zákazníka vytvářet i atypické rozměry jako jsou 90×200, 120×200 a 140×200 cm. Výška našich postelí je vždy v základu 236,5 cm a hloubka 50 cm, taktéž s možností individuální úpravy dle potřeb zákazníka.  Základní model postele je s ohledem na cenu bez zádové desky – korpus zpevňují výztuhy. V základním modelu je také liniová úchytka v černém matu a ocelová podstavná noha pro zajištění stability a vyšší nosnosti, taktéž v černém provedení. Výhodou tohoto modelu je opláštění celého kovového rámu s roštem postele, takže není viditelný, což podtrhuje celkovou estetiku postele. Celý korpus je pak kotven do zadní stěny místnosti nebo do podlahy.

 

IRA: Více než jen postel – Pestrá paleta materiálů pro unikátní konfiguraci 

 

Vzhledem k výrobě na míru si zakládáme i na pestré škále dekorových materiálů. Zákazník má tak možnost nakonfigurovat si celou postel v designu dle svých představ. Lamino použité pro výrobu korpusu zajišťují přední světoví výrobci LTD – Egger a Kronospan, kování sklopné postele je české výroby. V našem sortimentu naleznete i doplňkový prodej matrací české značky Tropico. Samozřejmostí je také výběr potahové látky sedací soupravy z našich vzorníků, ze kterých bych rád vyzdvihnul potahové látky kategorie Aquaclean s velkým množstvím barevných odstínů. Tyto potahové látky disponují povrchovou úpravou pro snadné čištění vodou, což ocení zejména rodiny s malými dětmi a majitelé čtyřnohých mazlíčků.

 

IRA: Více než jen postel – Doplňky pro unikátní dotek Vašeho prostoru

 

Spolu se základním vybavením nabízíme k postelím také velkou škálu doplňků. Korpus a čelní deska postele mohou být z různých materiálů pro vytvoření unikátního designu. Pro náročné zákazníky je možné čelní desku postele ozvláštnit dekorativním pruhem v jakémkoliv designu. V doplňkové výbavě pak nalezneme i pevnou zádovou desku, která lze rozšířit o vnitřní police, přídavné kotvení do podlahy, LED osvětlení s USB nabíjením, přípojné místo se zásuvkami a konektory pro USB a internet nebo čalouněné čelo postele.

 

Inovace ze srdce Itálie: ILCA Reti přináší nové možnosti do naší nabídky

 

Jelikož se i aktivně účastníme světových výstav se zaměřením na nábytek, v roce 2019 se nám podařilo navázat spolupráci s italským výrobcem kování sklopných postelí ILCA Reti. Díky této spolupráci jsme rozšířili náš sortiment sklopných postelí i o jejich nabízené modely, které zahrnují vertikální, horizontální a dvoupatrové sklopné postele, které naleznou uplatnění například v dětských pokojích. Nejprodávanějším modelem z této produktové řady je pak sklopná postel OPLA, jejíž nespornou výhodou je, že může stát zcela samostatně bez sedací soupravy a může být rozšířena i sklopnou stolovou desku.

 

Větší, lepší, modernější: Představujeme nový showroom a spojení s RADA Nábytek

 

A že se nám na trhu daří a naši zákazníci jsou nám věrní a spokojení dokládá i skutečnost, že jsme se závěrem roku 2023 přesunuli na novou adresu, do nových a větších prostor a spojili jsme své síly s RADA nábytek. Připravili jsme si tak pro Vás mnohem větší showroom, kde najdete nejen sklopné postele, vestavěné skříně a kuchyně, ale také kompletní vzorový byt! Aby toho nebylo málo, součástí našeho showroomu je nyní také kancelářský nábytek s výškově stavitelnými stoly, akustické prvky, kancelářské židle a soft seating, takže u nás najdete opravdu vše pod jednou střechou.

 

Přijměte naše pozvání: Káva a designový svět vás očekává v showroomu na Poděbradově

 

Závěrem bych Vás tedy rád pozval na dobrou kávu a vlídné slovo na náš showroom v Brně – Králově Poli, na adrese Poděbradova 106, kde máme naše nejprodávanější modely vystaveny, případně na webové stránky a sociální sítě, kde nás najdete pod názvem Flexibyt.cz, Zde si můžete prohlédnout náš kompletní sortiment a galerii realizací. Výběrem Flexibytu se svěříte do péče kvalifikovaných odborníků, pro které je spokojenost zákazníka na první místě.

 

Ing. Petr Výmola

ředitel společnosti Iridium a brandu Flexibyt
Sdílejte příspěvek:

Další příspěvky

Zaujali jsme vás? Podívejte se na naše produkty a realizace!

Vytvořte si více prostoru s našimi sklopnými postelemi a chytrým nábytkem!

KONTAKTUJTE NÁS

 

Všechny objednávky probíhají na zakázku.

 

Jakmile kontaktní formulář vyplníte, ozveme se Vám a společně začneme plánovat budoucnost Vašeho bytu.

 

ZAČNĚTE S NÁMI

MAPA